Українська
Асоціація
Профілактичної
Медицини

img

Для пацієнта ХЕ

Найменування продукту

Найменування продукту

СОЛОДКЕ

Цукровий пісок

1 ст. ложка

Цукор кусковий

2,5 шматка (12 г.)

Мед

1 ст. ложка

Квас

1 склянка (200 мл)

Лимонад

3/4 склянки (130 мл)

Морозиво

65 г

Хлібобулочні вироби

Сухарі чорні, хлібні палички

15

Хрусткі хлібці

20

Пшеничний хліб

20

Житній хліб

25

Висівковий хліб, сірий хліб

30

Крекери

3 великих

Панірувальні сухарі

1 столова ложка (15 г)

Тонкі млинці

1 великий (на всю сковороду)

Оладки

1 середній

Вареники

 

2 штуки

М’ЯСНІ ВИРОБИ

Пельмені

4 штуки

Котлета (з домішкою булки)

1 середня

Пиріжок з м’ясом

Менше половини пиріжка

БОРОШНО-КРУП’ЯНІ ПРОДУКТИ

Рис

15

Крупа (ячна, пшенична)

15

Манна каша

15

Гречана каша

15

Крохмаль картопляний

15

Крохмаль рисовий

15

Борошно кукурудзяне

15

Борошно пшеничне

15

Мука ячна

15

Вівсяні пластівці

20

Борошно житнє

20

Борошно вівсяне

20

Борошно горохова

20

Пшоно

20

Крупа перлова

20

Макарони, ріжки, локшина, вермішель

20

Борошно соєве знежирена

30

Борошно соєве цільна

50

Тісто сире листкове

35

Тісто сире дріжджове

25

ФРУКТИ І ЯГОДИ

Яблуко

100

Черешня

100

Сливи-ренклод

100

Сливи (інші сорти)

110

Вишня

110

Чорна смородина

120

Мандарини (без шкірки)

120

Агрус

120

Апельсини (без шкірки)

130

Абрикоси

130

Груша

130

Біла смородина

130

Диня

130

Грейпфрут (без шкірки)

130

Ожина

140

Персик

140

Айва

140

Червона смородина

150

Журавлина

150

Лимон

150

Кавун (без шкірки)

160

Суниця

190

Полуниця

190

Малина

210

Брусниця

220

Кавун з шкіркою

260

Диня

250

Грейпфрут з шкіркою

200

Мандарини з шкіркою

180

Апельсини зі шкіркою

180

Банани (без шкірки)

60

Плоди шипшини

60

Виноград

70

Гранати

70

Ківі

150

Хурма

80

Ананас

90

Інжир

90

Манго

90

Мірабель

90

Сухофрукти: банани, яблука, курага, інжир, чорнослив, родзинки і фініки

15-20

ФРУКТОВІ СОКИ, БЕЗ ЦУКРУ

Виноградний

70

Сливовий, красносмородіновий

80

Вишневий

90

Яблучний

100

Грушевий

100

Крижовніковий

100

Чорносмородиновий

100

З лохини

100

Апельсиновий

110

Ожиновий

120

Мандариновий

130

Грейпфрутовий

140

Полуничний

160

Малиновий

170

Пиво діабетичне

1 склянка (250 мл)

ОВОЧІ

Картопля хрусткий

30

Картопля смажена

40

Картопля сирої і варений

80

Картопля сухий (чіпси)

25

Кукурудза в зернах

70

Горошок зелений

110

Буряк

140

Кукурудза в качані

190

Капуста кисла

400

Капуста цвітна

350

Капуста кольрабі

200

Капуста білокачанна

300

Капуста червонокачанна

250

Капуста брюссельська

250

Огірки

800

Гарбуз

600

Ріпа

300

Боби зелені і воскової зрілості

250

Цибуля порей

300

Ревінь

400

Редис

400

Салат

400

Помідори

400

Шпинат

600

Спаржа

400

Селера

600

Цибулю

150

Редька

150

Морква

200

Перець (солодке)

150

Квасоля

150

Бруква

200

МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ

Молоко сухе в порошку

30

Молоко згущене без цукру

30

Молоко незбиране

250

Молоко зняте

250

Простокваша, вершки, кефір

250

Пахта

300